Üniversite sanayi işbirliğinin başarı ile sağlanamadığı günümüzde eğitime verdikleri destek ile Gülas Makine sektörün nadir örneklerinden birisidir. Kumaş dokuma tasarımı derslerinde kullandığımız Armürlü Numune Dokuma Tezgahları ile ilgili problemlerimizin çözümünde yanımızda bulduğumuz Gülas Makine Yetkililerine ve çalışanlarına,Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi Tekstil Dokuma ve Örgü Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri adına teşekkür eder, daha büyük hedeflere yönelik çalışmalarda güç birliği yapabileceğimiz inancı ile başarılar dilerim…
Tekstil Sektörü dünyada çok geniş bir alanı kaplayan lokomotif sektörlerin başında gelmektedir.Tasarım ve üretim,moda ile gerçekleştiğinden bununla ilgili çalışmaların tasarım ofislerinde olgunlaştırılması gerekmektedir.Gerek eğitim kurumlarında gerekse sektörde,numunelerle ilgili üretimleri farklı versiyonlarla sunabilmek için bu makinaların imalatlarını hergeçen gün yeni teknolojilerle bizlere sunan Gülas Makina yı bir İşadamı / Öğretim Üyesi olarak kutluyor,başarılarının devamını diliyorum.
Gülas Makinanın ürettiği armürlü numune dokuma tezgahı, özellikle eğitim kurumlarında öğrencilerimizin rahatlıkla kullanabileceği bir üründür. Ayrıca firmanın, eğitim kurumlarından gelen öneri ve eleştirilere gösterdiği hassasiyet, yeniliklere açık, kullanıcıya verdiği güven ve teminat Gülas’ı saygın bir yere oturtmaktadır. 11 yıllık birlikteliğimizde hiçbir konuda bizden yardımını esirgemeyen Gülas Makina ekibine, teşekkürü bir borç biliyoruz.
Üniversite sanayi işbirliğinin çok önemli olduğu günümüzde, ister tekstil firmalarının AR-GE ve desen birimlerinde, ister bağımsız çalışan tasarım ofislerinde, ister üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri bünyesinde yer alan Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümlerinde verilen eğitimlerde, tasarım ve üretim, moda-marka bütünlüğünde ele alınıp gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu süreç gerçekleştirilirken de ortaya konan örnek ürünlerin oluşturulması, sürecin en önemli ayağıdır. Tekstil ürünleri içerisinde dokuma kumaş tasarımı ve üretiminin ise, tekstilin can damarı demek hiç yanlış olmayacaktır. Bu aşamada gerçekleştirilen örnek ürünlerin oluşturulmasında, özellikle üniversitelerin yukarıda adı geçen ilgili bölümlerinde var olan atölyelerde sanayi tipine örnek oluşturabilecek dokuma tezgahlarına gereksinim vardır. Gülas Makine, el ile çalışan ürettiği küçük dokuma tezgahları ile tam bu noktada devreye girerek eğitimin ihtiyacını karşılamaktadır. Sadece tezgah temini konusunda değil, tezgahla bağlantılı tüm yedek parça ve de bakım-onarım hizmetleri için eğitime verdikleri her türlü destekten ötürü Gülas Makine çalışanlarına Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Tekstil Tasarımı Ana Sanat Dalı adına sonsuz teşekkürlerimi sunar, başarılarının devamını dilerim.
Gülas Makine ile tanışmamız, 1997 yıllarına kadar dayanmakta. İlk kez O zamanki adı Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta MYO, Teknik Prog. Böl. Tekstil Programı olan bölümümüzün açılış çalışmalarını yaparken, eş dost vasıtasıyla Gülas Makine ile yazışarak, programımıza Armürlü Prototip tezgâhlarımızı almaya başladık, Öğrencilerimizin sayısı arttıkça, makine sayımızı arttırarak, neredeyse kocaman bir dokuma atölyesi oluşturduk. Bu tezgâhlarda öğrenim gören gençlerimiz, dikey geçiş sınavı ile Uludağ, İTÜ, SDÜ Tekstil Mühendisliklerini kazanarak, burada eğitimlerini 4 yıla tamamladılar. Daha sonra, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü, Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri ASD’na Yardımcı Doçent olarak atandığımda da bölüm demirbaşına 2 adet armürlü prototip tezgâhlarımızı kazandırarak, burada öğrencilerimize ilk kez mekikli dokuma uygulamasını yaptırdım. 2005–2006 eğitim öğretim döneminde fakültemiz bünyesinde kuruluş çalışmalarını yaptığım Tekstil Tasarımı (bugünkü adı Tekstil ve Moda Tasarımı Böl.) Dokuma disiplinine de önce 2 adet dar, sonra da 1 adet geniş armürlü tezgâh daha alarak, tezgâh ailemizi genişlettim. Ne mutlu ki, sadece teoride öğrenilemeyen dokuma dersleri, bu tezgâhlar sayesinde son derece güzel işler ile uygulamalı olarak öğrencilerimize öğretilebiliyordu. Tezgâh ailemizi biraz daha genişletmek arzusundayız. Son olarak ikili görüşmelerimiz esnasında Tapestry (Dokuma resim) tezgâhları, ergonomik ve taşınabilir masa üstü tezgâhlarının üretimi üzerine konuştuk ve kendisi de bu konu üzerine araştırma yapacağını söyledi. Eğitimcinin dilinden anlayan, eğitime katkı veren Gülas ailesine Gülas Makine çalışanlarına teşekkürlerimi sunmak isterim.